Jobbet är ditt - Vägen till en lyckad anställningsintervju

Anna Edshage och Anna Söderlund

Boken är till för alla som ska gå på intervju. Boken fokuserar på de gemensamma framgångsfaktorer som är avgörande för vem som får jobbet oavsett vilken position det är som ska tillsättas.

Oavsett om du är novis och ska gå på din första intervju eller om du har mycket erfarenhet från att bli intervjuad, kommer du att finna avsnitt i boken som hjälper dig att prestera ditt bästa vid intervjutillfället. Du som är rutinerad kan välja att läsa de kapitel som är mest relevanta före intervjun, för att fräscha upp och reflektera över vad du ska tänka på och svara samt ta del av ny spännande forskning. För dig som ny på arbetsmarknaden finns det mycket att träna på!


Boken innehåller
Träningstips inför anställningsintervju.
Information om olika tester.
Om första intrycket och om kroppsspråk.
Frågor du kan få – och ställa själv.
Rätt attityd viktigare än formella meriter?
Framgångsfaktorer och är de olika för män och kvinnor?
Hur man kan arbeta med visualisering och mental träning för att stärka sig inför intervjun.
Efter intervjun – utvecklas av feedback.
Råd/tips om CV-skrivning och andra handlingar när du söker jobb.


Författarna berättar:
Syftet med boken är att ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas på intervjun så att du blir arbetsgivarens självklara val. När du läst denna bok har du större chans att lyckas på intervjun.


Vi har samlat våra bästa råd om vad du ska tänka på före, under och efter anställningsintervjun för att öka dina chanser att få jobbet.

Boken är praktisk och lättillgänglig med konkreta exempel och handfasta råd varvat med personliga och underhållande berättelser från verkliga livet. Målet är att du ska kunna förpacka ditt eget unika erbjudande och bli proffs på att sälja dig själv. Du ska känna dig tränad, väl förberedd och trygg i intervjusituationen.

Att göra sitt bästa ifrån sig på anställningsintervjun är en konst och som med allt annat går det att träna, repetera och visualisera för att förbättra sitt resultat. Vi råder dig att träna, träna mer och träna lite till.

Vi vill att du ska lyckas!

Författarna

Författarna Anna Edshage och Anna Söderlund har många års erfarenhet från bemannings- och rekryteringsbranschen. De har arbetat med de flesta kompetenser och människor med olika förutsättningar; truckförare, receptionister, IT-, ekonomi- och försäljningschefer, civilingenjörer, programmerare, konsulter, kundtjänstmedarbetare, personalspecialister och nyexaminerade.

Anna Edshage och Anna Söderlund har framgångsrikt hjälpt många människor att bli bättre på att marknadsföra och sälja sig själva. De brinner för att få människor att växa, att ta nästa steg i karriären och att nå sina drömmar.

Omdömen

Jag tycker boken Jobbet är ditt på ett tydligt och intressant sätt beskriver hur du ska öka oddsen för att få det arbete som du söker och som passar dig. Författarna har stor kunskap och erfarenhet i ämnet. De belyser avgörande framgångkriterier. Jag tror många kan få både hjälp och glädje av att läsa boken. Marie Eriksson, VD, Dfind IT

Efter coaching av Anna såg jag verkligen fram emot en anställningsintervju. Jag hade en positiv attityd, var väl förberedd att svara på utmanande frågor och jag var tydlig med att säga hur gärna jag ville ha jobbet. Jag har nu fått erbjudande om jobb. Jiajun Qui, jobbsökande systemvetare

Boken innehåller levande och mycket konkreta exempel som ger läsaren en väldigt bra bild av vilka praktiska utmaningar som väntar i jakten på ett nytt jobb. Att författarna har träffat många kandidater råder inget tvivel om och läsaren får ta del av deras högkvalitativa råd som kan användas redan från dag ett. Mattias Elg, VD och leg- psykolog, Elg & Catenacci AB

Bokfakta
Titel: Jobbet är ditt – Vägen till en lyckad anställningsintervju
Författare: Anna Edshage och Anna Söderlund
Omfång, utförande och format: 104 sidor, trådbundet mjukband, 138 x 205 mm
ISBN 978-91-856-1717-3
Utkom: April 2013