Böcker‎ > ‎Egen utgivning‎ > ‎

Trösteboken

Trösteboken
För dig som är drabbad av självmord

Detta är en bok om att finna tröst för sin egen sorg när en anhörig tagit sitt liv. Genom att läsa om andra människors möten med sorg och hur de beskriver sin smärta kan man få lindring.

Sorg – ett förlamande tillstånd som vi sällan har någon kunskap om eller erfarenhet av. När sorgen drabbar oss så står vi där, handfallna, paralyserade, kanske chockade men framför allt ensamma. Sorgen har olika ansikten och alla människor som drabbas finner sitt eget sätt att ta sig igenom den och hitta tillbaka till livet.

Trösteboken bygger på människors egna berättelser om vad de har drabbats av och vilka vägar de valt för att ta sig tillbaka till ett liv med livsglädje och stunder av lycka. Dessutom ingår dikter och bilder som kan ge tröst och nya tankar.

I boken medverkar även Lena Fagéus, präst och leg psykoterapeut och av Ann-Kristin Lundmark, leg psykolog och leg psykoterapeut samt av Ullakarin Nyberg, överläkare vid Affektivt centrum S:t Göran s sjukhus.

Initiativtagare till denna bok är Margaretha Zandrén–Wigren och Peter Björk.

Margaretha Zandrén–Wigren sökte efter lämpliga böcker, när hon själv blev drabbad. Hon hittade ingen som kunde ge henne den tröst och hjälp som hon önskade. Hennes intention har varit att försöka skapa en bok som kan vara en tröst för andra.

Peter Björk arbetar som managementkonsult och med coachning. Peter är övertygad om att alla människor bär på en inre, ofta omedveten kraft, som kan användas för att besegra tider av smärta och sorg.

"Vi inom SPES välkomnar den här boken som vi tror kan vara till tröst och hjälp för de som drabbas av sorg. Jag vill ge ett innerligt tack till alla er som bidragit med era personliga berättelser som gjort Trösteboken till en läsvärd och viktig bok för oss som är engagerade i stöd och prevention, att förebygga självmord, suicid. Jag vet att det är en stor tröst att få känna igen sig och veta att man inte är ensam i det stora kaoset som uppstår vid en sådan fruktansvärd förlust som när en nära anhörig, arbetskamrat, granne eller kompis tagit sitt liv. I den ofattbara stunden kan det kännas tryggt att ha denna bok i sin hand eller ge den i gåva till någon drabbad när man känner att orden inte räcker till."
Gunilla Wahlén, ordförande SPES (Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd)

Ovanstående bok finns där böcker säljs, se Köpa böcker
För mer information: rolf.ellnebrand@columbusforlag.se.

För återförsäljare: 
Kundmottagning, lager och distribution via Förlagssystem, ordertelefon 08-6579500, fax 08-6571995, epost order@forlagssystem.se.

BOKFAKTA
Titel: Trösteboken
Författare: Margaretha Zandrén–Wigren, Peter Björk m fl *
ISBN 978-91-856-1711-1
Förlag: Columbus Förlag, 070-6242385
Utkom år 2009

* Samtliga medverkande: Ida Andersen, Siw Andersson, Peter Björk, Catarina Enholm, Annica Edvinsson, Lena Fagéus, Jessica Gottberg,  Harriet Grönholm, Gudrun Holmberg, Ann-Kristin Lundmark, Susanna Martelin, Ullakarin Nyberg, Monica Petersson, Ludmilla Rosengren, Pernilla och Göran Sellergren, Prijo Stråte, Margaretha Zandén-Wigren, Håkan Wretljung, samt Anders,  Filippa och Tomas.
Dessutom dikter av Stig Dagerman, Khalil Gibran, Edith Södergran, Tomas Tranströmer.
Foto: Ida Andersen, Frida Barkman, Mats Svensson, Johan Wigren, Margaretha Zandrén-Wigren, Thomas Wigren samt Anders.