Om Columbus Förlag AB

VisionMed nyfikenhet som drivkraft
Vi människor är i grunden nyfikna och söker ständigt nya insikter och upplevelser. Vi vill lära oss mer av nyfikenhet och av intresse och för att utvecklas som människor. Det är utgångspunkten för Columbus Förlag.

Bakgrund
Resplanen för Columbus Förlag antogs år 2005 efter 25 års förberedelser på andra förlag. År 2006 startade färden.

I resplanen ingår öppenhet för att pröva okonventionella lösningar och samverkan med många olika parter, inom och utanför bokbranschen.

Styrelse
För att leda verksamheten finns en styrelse med intresse, engagemang och kunnande kring böcker. De är:Carola Stuart , numera förlagschef på Columbus och har cirka 30 års förlagserfarenhet, förläggeri, projektledning, redaktionellt arbete, copy, marknadsföring och försäljning. Exempel på ämnesområden hon arbetat med är historia, kulturhistoria, nautika, pedagogik och annan beteendevetenskap. Och mycket, mycket mer.


Rolf Ellnebrand, grundare, vd och ordförande, tidigare förlagschef på Natur och Kultur/Fakta och dessförinnan redaktionschef på Utbildningsförlaget Brevskolan.

Som förlagschef på Natur och Kultur ansvarade Rolf Ellnebrand för utgivningen av fackböcker för vuxna. Han var förläggare för bl.a. Tina Nordström ”Mat-Tina”, Bosse ”Bildoktorn” Andersson, trädgårdsbibeln Allt för trädgården, fembandsverket Det svenska jordbrukets historia, Kaffe Fasset samt hundratals andra fackböcker inom områdena mat, hälsa, trädgård, fritid, djur, natur, hantverk och historia.

Gun-Britt Fagernes Gun-Britt Fagernes, bokhandelschef med mer än tjugo års erfarenhet i bokbranschen.
Michael Åström
Michael Åström, IT-expert med insikter i boklogistik och webbaserad marknadsföring.
Nina Persson
Nina Persson, Systemansvarig HRmed flerårig erfarenhet som bokhandelsmedhjälpare hos Exlibris och Pocketshop.


Kontaktuppgifter

Carola Stuart: carola.stuart@columbusforlag.se, tel 070-3088964
Rolf Ellnebrand: rolf.ellnebrand@columbusforlag.se, tel 070-6242385


Adress: 
Columbus Förlag AB, 
Segelvägen 28, 134 40 Gustavsberg 
Organisationsnummer 556699-4785